WhatsApp

Marcel Wanders

    


Ontwerper Marcel Wanders (1963) studeerde in Eindhoven, Maastricht en Hasselt om tenslotte cum laude af te studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. In 1996 brak Wanders door met zijn Knotted Chair, een vederlicht maar ijzersterk stoeltje volledig gemaakt van versterkt touw. De stoel is opgenomen in de collectie van het Museum of Modern Art (MoMa) in New York. Ook won Wanders met dit innovatieve ontwerp de publieksprijs van de Designprijs Rotterdam in 1997.

Marcel Wanders heeft o.a. gewerkt voor bekende design merken als: MAGIS, Flos en Kartell.

Prijzen en awards voor Marcel Wanders

Marcel Wanders werd in 2002 door het Amerikaanse tijdschrift BusinessWeek opgenomen in de lijst van 50 start of Europe. In 2005 was hij redacteur van het Design Yearbook. In datzelfde jaar won Marcel Wanders de ELLE Decoration International Design Award voor het ontwerp van de Carbon Chair. Het jaar daarop won hij de prijs voor Designer of the Year 2006 in de ELLE Decoration International Design Awards.

Wanders werk in Musea

Het werk van Marcel Wanders is onder meer te bezichtigen in het Museum of Modern Art in New York, in het Victoria and Albert Museum in Londen, het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Centraal Museum in Utrecht.

Studio Marcel Wanders

Op dit moment brengt Wanders de meeste tijd door in zijn eigen ontwerpstudio Studio Marcel Wanders in Amsterdam-West. Inmiddels is Wanders zo bekend in het designersleventje dat hij probleemloos beroemdheden als Lidewij Edelkoort, Ross Lovegrove, Jeffrey Bernett en Joep van Lieshout kan vragen een product voor hem te ontwerpen.

Design collectie van Marcel Wanders bij Abitare Design for Living

Niet alleen vindt u bij ons de prachtige en fascinerende collectie van MAGIS, ook vindt u de ontwerpen van Wanders voor andere top merken.


Gratis verzending (NL & BE)
Binnen 14 dagen retourneren
Altijd de beste prijs
Gespreid & Achteraf betalen
Uitstekende klantenservice