WhatsApp

Philippe Starck

   

Philippe Starck (1949) is wellicht één van de meest bekende ontwerpers van deze tijd. Door zijn onvoorspelbare vormgeving en meesterlijke zelfenscenering heeft hij zichzelf ontwikkelt tot een wereldwijd bekende topontwerper. Van spectaculaire interieurdesigns tot zonnebrillen en wc-borstels en van lampen en stoelen tot motoren: Starcks portfolio is nauwelijks nog te overzien.

Philippe Starck heeft o.a. gewerkt voor bekende design merken als: Alessi, Kartell en MAGIS.

Biografie Philippe Starck

Philippe Starck was al van jongs af aan een enthousiast tekenaar die waarschijnlijk sterk werd geïnspireerd door zijn vader die vliegtuigontwerper was. Midden jaren zestig startte Starck zijn opleiding aan de privé-school École Nissim de Camondoin Parijs. Begin jaren ’70 was hij korte tijd werkzaam als art director bij Pierre Cardin, voordat hij zelfstandig aan de slag gaat als binnenhuisarchitect en productdesigner en op beide gebieden een uitstekende carrière opbouwt.

Van brillen tot kleding en van hotels tot restaurants

Starck beschouwt het als zijn plicht om met ons zijn subversieve visie van een betere wereld te delen. Hij is onvermoeibaar in het veranderen van de werkelijkheid van ons dagelijks leven. Tot zijn portfolio behoren onder andere een horloge voor Fossil, een muis voor Microsoft en diverse interieurs voor hotels en restaurant. Normale voorwerpen zijn voor hem fascinerend, waardoor hij nu ook kleding, brillen, toiletartikelen en vervoersmiddelen ontwerpt. Starck wil dat al zijn ontwerpen respect voor de natuur en de toekomst van de mens hebben. Hij lijkt onze dromen, verlangens, behoeftes en onze verantwoordelijkheid tegenover de toekomst beter dan ieder ander te begrijpen.

Design meubelen van Philippe Starck bij Abitare Design for Living

Bij ons vindt u de fascinerende ontwerpen – veelal design klassiekers – van Philippe Starck. Wij leiden u graag rond in onze sfeervolle ambiance en laten u graag kennismaken met deze unieke ontwerper.Gratis verzending (NL & BE)
Binnen 14 dagen retourneren
Altijd de beste prijs
Gespreid & Achteraf betalen
Uitstekende klantenservice